Ένας θεσμός με αίγλη και ιστορία

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η 91η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ & ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, στο Αιγίνιο, η τελετή έναρξης της 91ης Εμποροπανήγυρης.

Η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, του δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού, κ. Βαγγέλη Λαγδάρη, σύσσωμης της δημοτικής αρχής, του Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκπροσώπου της κυβέρνησης, κ. Θάνου Βούρδα, των βουλευτών Πιερίας κ.κ. Μπέττυς Σκούφα, Χάρη Τζαμακλή, Στέργιου Καστόρη και Κώστα Κουκοδήμου, του βουλευτή Ηρακλείου και εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, του αστυνομικού διευθυντή Πιερίας κ. Γιώργου Τζήμα, του διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης κ. Ανέστη Μυστρίδη, εκπροσώπων της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., εκπροσώπων των στρατιωτικών, πυροσβεστικών και αστυνομικών αρχών, περιφερειακών συμβούλων, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, πρώην και νυν, φορέων, συλλόγων και  πλήθους δημοτών, εκθετών και επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμή του πρόσφατα εκλιπόντα, πρώην δημάρχου Αιγινίου, Παντελή Δημητριάδη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορία της εμποροπανήγυρης και στην σημερινή της αίγλη, τονίζοντας το μεγάλο κοινωνικοοικονομικό ρόλο της, καθώς ως θεσμός έχει καταξιωθεί στην συνείδηση όλων των πολιτών της Β. Ελλάδας, αναδεικνύοντας κυρίως τον τόπο μας και καθιστώντας το Αιγίνιο οικονομικό και εμπορικό κόμβο της ευρύτερης περιοχής.

Σημείωσε τη  θετική συμβολή  των κατοίκων του Αιγινίου και όλων των προηγουμένων δημοτικών αρχών στη διατήρηση και ενίσχυση του θεσμού και μνημόνευσε τις παρεμβάσεις στις υποδομές, που πραγματοποίησε η σημερινή δημοτική αρχή, την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με καταξιωμένους καλλιτέχνες, τη συστηματική διαφήμιση στα ΜΜΕ, ώστε να τονωθεί η επισκεψιμότητά της στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε το σημαντικό επίτευγμα, την ένταξη της χρηματοδότησης  της μελέτης άρδευσης της Βόρειας Πιερίας από τον ποταμό Αλιάκμονα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2017, ποσού 2.500.000 € και τη σημασία της για την βελτίωση της αγροτικής παραγωγής στον τόπο μας. Αναφέρθηκε επίσης στη χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής των αρδευτικών και αντιπλημμυρικών φραγμάτων Τεπόνιτσας και Κρασοπουλίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην εξαιρετική συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη για την προώθηση των έργων αυτών.

Τέλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και υπεύθυνο της εμποροπανήγυρης Αιγινίου, κ. Αυγουστίνο Ανδρικόπουλο, τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, κ. Κώστα Κακάνη, τους λοιπούς αντιδημάρχους του δήμου, τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αιγινίου, τα μέλη της επιτροπής εμποροπανήγυρης και τα μέλη των  παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για την συναίνεση και  ομοφωνία που επιδεικνύουν, καθώς και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, οι οποίοι συνετέλεσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για ακόμη μια χρονιά, στην οργάνωση της Εμποροπανήγυρης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, στο χαιρετισμό του,  επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία με το δήμο Πύδνας –Κολινδρού και εστίασε στη συμβολή της ΠΚΜ στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και της επιχειρηματικότητας με επιστέγασμα την πρόσφατη βράβευσή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθώντας η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση της μελέτης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών της Β. Πιερίας και δήλωσε την πρόθεσή της για συνεργασία με όλους, χωρίς αποκλεισμούς, για την ανάπτυξη της Πιερίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υ.ΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κ. Βούρδας κήρυξε την έναρξη της 91ης Εμποροπανήγυρης Αιγινίου, δηλώνοντας ότι αποτελεί θεσμό παλαιότερο της Δ.Ε.Θ. και ανακοινώνοντας τη χρηματοδότηση του έργου της ανάπλασης του τμήματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού που διέρχεται του Αιγινίου.

Η τελετή των εγκαινίων έληξε με 20λεπτο μουσικό πρόγραμμα από την Φιλαρμονική του δήμου υπό τη διεύθυνση του κ. Κούκα, που ικανοποίησε απόλυτα το σύνολο των ακροατών και κέρδισε τις εντυπώσεις τους. Τέλος, ακολούθησε δεξίωση για όλους τους προσκεκλημένους, στο κατάστημα του Αιγινιακού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23 Ιανουάριος 2018, 13.49
-24-------forbesΟ Σταύρος Τσομπανίδης που αναδεικνύει τα ελληνικά φύκια παγκοσμίως μπήκε στη λίστα των «30 Under 30» - Την Ελλάδα στη εφετινή λίστα εκπροσωπεί επίσης...
23 Ιανουάριος 2018, 13.48
2018-01-23-11-49-29Στις 4 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί το επόμενο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αυτήν τη φορά στην Αθήνα. Δημοσιεύματα ανέφεραν πως το συλλαλητήριο θα...
23 Ιανουάριος 2018, 13.47
2018-01-23-11-48-25 Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησας στο Μενίδι και στα Άνω Λιόσια, δύο άνδρες (ηλικίας 58 και 74 ετών) καθώς και μία ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ