Τυπολάτρης της 12ης Δεκεμβρίου 2017


Από τα βάθη της καρδιάς μου θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους εσάς, τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της Πιερίας, που με στηρίξατε με την ψήφο σας στις επιμελητηριακές εκλογές και συμβάλατε ο καθένας χωριστά στην εκλογή μου στο νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου στο τμήμα Υπηρεσιών.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Ηλία Χατζηχριστοδούλου που με εμπιστεύτηκε και με τίμησε με την επιλογή του να με συμπεριλάβει στο συνδυασμό «Επιμελητηριακή Πορεία». Το 97% που συγκέντρωσε ο συνδυασμός αποδεικνύει πως τα μέλη του Επιμελητηρίου αναγνωρίζουν τον καθημερινό αγώνα που δίνει για τα συμφέροντά τους.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συνυποψήφιους μου, είτε εκλέχθηκαν είτε όχι, καθώς συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους στη μεγάλη αυτή επιτυχία.
Συγχαρητήρια επίσης σε όλα τα μέλη που προσήλθαν στις κάλπες δείχνοντας έτσι την έμπρακτη στήριξη τους στον επιμελητηριακό θεσμό. Ειδικά σήμερα αυτή η στήριξη είναι πρωταρχικής σημασίας για την ανασυγκρότηση της επιχειρηματικότητας.
Δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις γι’ αυτό το σκοπό αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σας.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Περισσότερα...

 

Τυπολάτρης της 28ης Νοεμβρίου 2017

«Ασυνήθιστος Άγγελος» είναι ο τίτλος του βιβλίου της Χρυσάνθης Ηλία, η παρουσίαση του οποίου θα γίνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης. Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπιλιώνη προλογίζει ο Στέλιος Μαγγιώρος, μουσικός παραγωγός και μουσικοσυνθέτης. Για το βιβλίο μιλά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής Biennale Σαντορίνης, ενώ αφηγείται ο ηθοποιός Δημήτρης Συνδουκάς. Την αφήγηση συνοδεύει μουσικά το κουαρτέτο εγχόρδων Fortissimo. Σε πρώτη παρουσίαση θα ακουστεί το τραγούδι «Ασυνήθιστος Άγγελος» που θα κυκλοφορεί αποκλειστικά μαζί με το βιβλίο.
Το βιβλίο αφορά την ιστορία της Χριστίνας. Ενός επίγειου Άγγελου που έρχεται αντιμέτωπη με την σκοτεινή πλευρά η οποία έχει την μορφή του έρωτα της. Εκείνος ένας επίγειος δαίμονας και εκείνη πολεμάει να τον λυτρώσει. Έχει μάχες το βιβλίο. Έχει όλα τα ανθρώπινα που έπρεπε να περάσει η Χριστίνα για να μην χάσει την ψυχή και την ζωή της. Είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με απρόσμενο τέλος.Την Πιερία επισκέφτηκε την προηγούμενη Πέμπτη ο Γ.Γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες μαζί με κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου. Αρχικά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Π.Ε. Πιερίας, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που προέκυψαν από τις πλημμύρες στο νομό και έγινε μια πρώτη καταγραφή των προτεραιοτήτων σε αντιπλημμυρικά έργα. Ο κ. Δέδες ζήτησε να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να δηλωθούν από τους πολίτες στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας και των Δήμων. Στη συνέχεια ο Γ.Γ. Υποδομών επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα τον Πέλεκα, την Παραλία, την Ολυμπιακή Ακτή, το Ξηρολάκι, το Βαρικό και τον Πλαταμώνα και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Επισήμανε επίσης ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού συνολικά και όχι κατά τόπους και γι’ αυτό αναμένει συγκεκριμένες προτάσεις.

Περισσότερα...

 

Τυπολάτρης της 7ης Νοεμβρίου 2017

Φίλες και φίλοι, στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου όλοι οι επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι καλούμαστε στις κάλπες για να αναδείξουμε τη νέα ηγεσία του Επιμελητηρίου Πιερίας. Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για όλους μας, καθώς η οικονομική ύφεση, ως απότοκος της πολύπλευρης κρίσης που διάγει η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, έχει επιφέρει καίριο πλήγμα στο επαγγελματικό μας παρόν και ταυτόχρονα ναρκοθετεί το μέλλον μας. Μέσα σε αυτό το δυσχερές περιβάλλον, τα Επιμελητήρια οφείλουν στοχευμένες δράσεις και ενέργειες, ώστε να αποτελέσουν δυναμικό όργανο στην προσπάθεια όλων μας να ξεπεράσουμε τα εμπόδια.
Το Επιμελητήριο Πιερίας και ο Πρόεδρος του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, όλα αυτά τα χρόνια απέδειξαν ότι μπορούν να στέκονται δίπλα μας, μέσω των πολυποίκιλων δράσεων ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου σας καλώ να στηρίξετε με την ψήφο σας το ψηφοδέλτιο «Επιμελητηριακή Πορεία» με υποψήφιο Πρόεδρο τον Ηλία Χατζηχριστοδούλου, το οποίο συνδυάζοντας την πείρα των παλαιότερων συναδέλφων και τη διάθεση των νεότερων για καινοτόμες αλλαγές, αποτελεί εχέγγυο αντιμετώπισης των προκλήσεων.
Σας καλώ να στηρίξετε τη δική μου υποψηφιότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιωτικός τομέας. Η πολυετής ασχολία μου με το χώρο των Μ.Μ.Ε. και της Επικοινωνίας με έχουν κάνει «κοινωνό» όλων των προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιδίωξη μου είναι κάθε επιχείρηση και κάθε επαγγελματίας της Πιερίας να μην αισθάνεται ότι παλεύει μόνος του με το... «θηρίο». Σας θέλουμε κοντά μας για να οδηγήσουμε τις πιερικές επιχειρήσεις ένα βήμα μπροστά.

Με εκτίμηση,
Σμαρώ Γιαννούλη
Υποψήφια Επιμελητηριακή Σύμβουλος με τον Συνδυασμό
«ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» - Εκδότρια της εφημερίδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΑΓΓΕΛΙΕΣ»

Περισσότερα...

 

Τυπολάτρης της 24ης Οκτωβρίου 2017

Για το τελευταίο του ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων «έφυγε» ο Σάββας Φωτιάδης, ο Σάββας ο φωτογράφος, όπως όλοι τον γνώριζαν. Σε ηλικία 73 ετών άφησε την τελευταία του πνοή σκορπώντας τη θλίψη σε όσους τον γνώριζαν. Και δεν ήταν λίγοι αυτοί. Ο Σάββας, με τη φωτογραφική του μηχανή που ήταν η φυσική του προέκταση και με το αγαπημένο του μηχανάκι, ήταν κλασική φιγούρα της Πιερίας, την οποία είχε οργώσει απ’ άκρου εις άκρον καλύπτοντας χιλιάδες αθλητικά, πολιτιστικά, πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει φωτογραφία από τον Σάββα, τον πάντα χαμογελαστό, γλυκομίλητο και ευγενή. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας μέσα σε κλίμα οδύνης και θλίψης και παρουσία πλήθους κόσμου, που έσπευσε για το τελευταίο αντίο. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΦΚ Πιερικού Βασίλης Τσακιρίδης εκφώνησε τον επικήδειο λόγο αναφερόμενος στον Σάββα Φωτιάδη, τον άνθρωπο του μόχθου και της βιοπάλης. Ο θάνατός του αποτελεί ακόμη ένα τέλος εποχής για την Κατερίνη και την Πιερία. Καλό Παράδεισο Σάββα, θα σε θυμόμαστε με αγάπη...

Περισσότερα...

 

Τυπολάτρης της 12ης Σεπτεμβρίου 2017

Δυναμικό «παρών» στην Πανελλαδική Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσαν οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες της Πιερίας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη ενόψει της Δ.Ε.Θ. Οι ένστολοι βγήκαν για μια ακόμη φορά στο δρόμο και κατέκλυσαν τη συμπρωτεύουσα διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. Όπως ανέφερε το σχετικό κάλεσμα των Ομοσπονδιών τους «αγωνιζόμαστε και πάλι, ενάντια στα μνημόνια της εξαθλίωσης, της καταστροφής, της υποβάθμισης και της εξαχρείωσης του κοινωνικού ιστού του Κράτους, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους πολίτες και το χειρότερο όλων τη μελλοντική αβεβαιότητα ενός ολόκληρου Έθνους».


Από κοντά και σε καθημερινή βάση παρακολουθεί την πρόοδο των εργασιών στην Πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη) ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Ούτε λίγο ούτε πολύ έχει μετατρέψει τμήμα της πλατείας σε γραφείο του με στόχο οι εργασίες να προχωρήσουν σύμφωνα με το σχεδιασμό και να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση. Εξάλλου η μετατροπή της «παραμελημένης» έως σήμερα πλατείας σε έναν πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής, που θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή του κέντρου της Κατερίνης, αποτελεί ένα στοίχημα του δημάρχου, που απ’ ότι φαίνεται είναι αποφασισμένος να το κερδίσει.Ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς χωρίς την καθιερωμένη φωτογραφία στα Mikel δεν γίνεται! Έτσι, τη Δευτέρα, λίγο μετά τον αγιασμό, μαθητές και μαθήτριες της Κατερίνης συμμετείχαν σε μια διαδραστική εμπειρία «Βack to School»  και χάρισαν το καλύτερό τους χαμόγελο στο Your Photo Booth.  Έβγαλαν φωτογραφίες, που τους χάρισαν άφθονο γέλιο και χαρά και, κυρίως, απέκτησαν μοναδικές αναμνήσεις από την πρώτη τους μέρα στο σχολείο. Back to school, λοιπόν, παρέα με τα Mikel και τον καλύτερο καφέ της πόλης.Με δυο μετάλλια (χρυσό και αργυρό) στις αποσκευές της επέστρεψε στην Ελλάδα η κωπηλάτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Κούρτη από την Κωνσταντινούπολη όπου συμμετείχε ως μέλος της Εθνικής Ομάδας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 2017, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 9-10 Σεπτεμβρίου. Η Κατερίνα Κούρτη αγωνίστηκε στο διπλό σκιφ κορασίδων, όπου με την συναθλήτριά της Αθανασία Μάκου (ΝΟΙ), κατέκτησαν τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο. Αγωνίστηκε επίσης μαζί με τις Μάκου Αθ.(ΝΟΙ), και Μπροσοβάνα Κ., Νόνη Ισμ. (ΝΟΒΑ) στο τετραπλό σκιφ κορασίδων κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Τα συγχαρητήριά τους στην κωπηλάτρια έδωσαν ο Πρόεδρος του ΝΟΚΑΤ Κ. Καρυώτης και ο προπονητής του Γ. Μπικογιάννης. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καρυώτης «Μεγάλη Τιμή να προσφέρεις στην Χώρα σου ένα Χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Ομάδα! Μέγιστη τιμή να κυματίζει η Γαλανόλευκη απέναντι από την Αγία Σοφία!».

 

Τυπολάτρης της 18ης Ιουλίου 2017

Σημαντική και φέτος, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, η υποστήριξη και συμπαράσταση στο έργο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) από τις  εθελοντικές οργανώσεις της Πιερίας. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες τους καθώς και η συνεισφορά τους, καθοριστικές. Βρίσκονται στη διάθεση των θεατών, παράσχοντες όταν χρειαστεί τις πρώτες βοήθειες και ότι άλλο προκύψει κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017. Πρόκειται για τις εθελοντικές ομάδες: Διασωστική Ομάδα Πιερίας (Δ.Ο.Π.) και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κατερίνης (Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών). Η διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου εκφράζει τις ευχαριστίες προς τους δύο φορείς εθελοντισμού του Νομού, ενώ με απόφαση της τα καθαρά έσοδα από τις εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου θα διατεθούν για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου των δύο παραπάνω εθελοντικών ομάδων.


Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο Δίου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μαγική βραδιά και να ταξιδέψουν στους ήχους των Βαλκανίων. Ο διεθνούς φήμης συνθέτης Goran Bregovic μαζί με τους Wedding and Funeral Band πυροδότησε μουσικές συγκινήσεις αναμειγνύοντας φαινομενικά διαφορετικά ακούσματα, κυρίως όμως υπό το πρίσμα του χαρακτηριστικού βαλκανικού και του τσιγγάνικου είδους μουσικής. Ο συνθέτης, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες από τη χώρα μας, ξεσήκωσε το κοινό με τη μουσική του και κέρδισε επάξια το χειροκρότημα των θεατών.


Περισσότερα...

 

Τυπολάτρης της 11ης Ιουλίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο θρακιώτικο γλέντι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ανατολικοθρακών Περίστασης την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιουλίου. Με πολύ κέφι, μουσική, χορό και με τη συνοδεία θρακιώτικης λύρας και γκάιντας, φίλοι και μέλη του συλλόγου απόλαυσαν το γλέντι, που και τις δύο βραδιές κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως το μουσικό παραδοσιακό σχήμα «Θρακόμελο», το χορευτικό τμήμα της Θρακικής Εστίας Σερρών, το μουσικό σχήμα του Νίκου Πατρή έδωσαν το ρυθμό ανεβάζοντας τη διασκέδαση στα ύψη. Οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, στο 9ο Θρακιώτικο Γλέντι με την υπόσχεση μιας ακόμη μεγαλύτερης επιτυχίας.


Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η πράξη ανθρωπιάς των μαθητών-δημοσιογράφων του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης. Οι μαθητές αποφάσισαν να διαθέσουν μέρος από τα χρήματα που κέρδισαν για την πρώτη θέση της σχολικής εφημερίδας τους «Τα Μαθητικά ΝΕΑ» σε πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητικών εντύπων, στα Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος» της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Αντιπροσωπεία του 4ου Γυμνασίου, που απαρτιζόταν από μαθητές που αποτελούν την συντακτική ομάδα της σχολικής εφημερίδας, το διευθυντή του Σχολείου κ. Ευλάμπιο Βουλγαρίδη και την υπεύθυνη καθηγήτρια έκδοσης της εφημερίδας και επιμέλειας των κειμένων, φιλόλογο κα Ευαγγελία Κανάλη επισκέφθηκαν το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης: «Η ενέργεια αυτή των παιδιών να στηρίξουν την κοινωνική προσφορά της τοπικής Εκκλησίας καταδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής τους, το υψηλού επιπέδου ήθος τους και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που από τώρα τα διακρίνει, ως αυριανούς πολίτες της κοινωνίας.
Η πράξη τους αυτή αποδεικνύει ότι υπηρετούν τις ηθικές αξίες της αλληλεγγύης, της μεγαλοψυχίας, της έμπρακτης συμπαράστασης και της κοινωνικής προσφοράς που μας διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας».

Περισσότερα...

 

Τυπολάτρης της 13ης Ιουνίου 2017

Ένα υπέροχο μάθημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με μη εκραγέντα πυρομαχικά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέλη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας. Το μάθημα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και έλυσε τις απορίες των παρευρισκομένων. Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον κ. Δημοσθένη Γαρατσίδη από την ΛΕΦΕΔ Πιερίας για το χρόνο που διέθεσε.

 

Καθήλωσε με την ομιλία του, ο Oμότιμος Kαθηγητής του Α.Π.Θ κύριος Χρήστος Κοτζαμανίδης όλους όσοι βρέθηκαν το απόγευμα,  της περασμένης Τετάρτης  στην Αστική Σχολή. Ο καθηγητής ήταν καλεσμένος του Α.Π.Σ.Δ «ΖΕΥΣ» Πιερίας και ανέπτυξε καίρια προπονητικά ζητήματα και έλυσε απορίες . Την ομιλία τίμησαν με τη παρουσία τους, εκπρόσωποι της τοπικής, δημοτικής και περιφερειακής αρχής, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, προπονητές, κριτές αθλημάτων.  Η διοίκηση του Α.Π.Σ.Δ «ΖΕΥΣ» Πιερίας, ευχαριστεί θερμά τον Κατερινιώτη Ομότιμο Καθηγητή του Α.Π.Θ κύριο Χρήστο Κοτζαμανίδη για τους «θησαυρούς» που μοιράστηκε με το κοινό.

Περισσότερα...

 

Τυπολάτρης της 30ης Μαίου 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μαθητική έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Κατερίνης του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας, που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 23 Μαϊου. Ο υπεύθυνος της Ομάδας, Παναγιώτης Φτάρας, ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών και ιδιαιτέρως την πρόεδρο Λίνα Γιαμούζη, για την ένταξη της Φωτογραφικής Ομάδας στον Σύλλογο. Για την επιτυχία της έκθεσης συνέβαλε ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΣΚΕΤΒΕ Κωνσταντίνος Παλιάν, ο οποίος την εγκαινίασε τονίζοντας την σημαντικότητα της καλλιτεχνικής φωτογραφίας στην εικαστική τέχνη. Στην έκθεση συμμετείχαν οι Αμοιρίδου Δέσποινα-Ελένη – Δερβίσης Αλέξανδρος – Κακαγιάννης Βαγγέλης – Κλαπάντα Ελένη – Λαζαρίδου Χρύσα – Οσιπίδης Δημήτρης – Παπαστεργίου Βερονίκη – Χαρινού Διονυσία-Μαρία. Η Φωτογραφική Ομάδα ευχαριστεί το Θέατρο Μω, για την παραχώρηση της αίθουσας για την διεξαγωγή των μαθημάτων, τους χορηγούς: Θέατρο Μω – ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΕΚΠΕΔΕΥΤΙΚΗ – e-pieria – ΕΠΤΑ & ΠΟΛΙΤΕΙΑ και ΜΕΛΙ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΑ, καθώς και όλους τους φίλους που συνέβαλαν στην επιτυχία της έκθεσης.Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Περίστασης στο εργαστήριο του Δημητρίου και της Κυριακής Κόνογλου. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των βιωματικών δράσεων του σχολείου στην τοπική κοινωνία, οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ2 μαζί με τους δασκάλους τους Βασίλη Τσακιρίδη και Γιάννη Κωστόπουλο αντίστοιχα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το καταπληκτικό εργαστήριο με τη συλλογή παλαιών αντικειμένων και μηχανών από το 1920 και έπειτα.
Περιηγήθηκαν στο εργαστήριο, στην αίθουσα με τα παλαιά & μοναδικά αντικείμενα, στον υπαίθριο χώρο και είδαν πως ήταν παλιότερα μια παραδοσιακή αγροτική κατοικία. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η τεχνική κατασκευής των χειροποίητων οικιακών σκευών και εργαλείων που χρησιμοποιούσαν παλιότερα από τον κ. Νικόλαο Βαλασίδη Νικόλαο και τον κ. Κόνογλου, ο οποίος είναι και λάτρης μηχανών. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με το πλούσιο υλικό & τις αμέτρητες κατασκευές αποκομίζοντας εμπειρίες και ικανοποίηση από την φιλοξενία. Μάλιστα ο κ. Κόνογλου χάρισε στα τμήματα του σχολείου δυο από τις κατασκευές του. Το Δημοτικό Σχολείο ευχαριστεί τους κ.κ. Κόνογλου Δ. και Βαλασίδη Ν. και την κα. Κόνογλου Κ. για την πολύ ωραία ξενάγηση, την ευγένεια, τη χαρά και τη ζεστασιά με την οποία δέχτηκαν μαθητές & εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα...

 

Τυπολάτρης της 23ης Μαίου 2017

Μια ιδιαίτερη συνάντηση είχαν την Τρίτη 16 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κατερίνης κ. Φώτιο Δρούγκα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης επισκέφθηκε την υπηρεσία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Δρούγκα που με την σωστή οργάνωση και την ετοιμότητα που υπέδειξαν τα συνεργεία της επιχείρησης, κατάφεραν και ολοκλήρωσαν μια σειρά εργασιών ύδρευσης και  αποχέτευσης στο κτιριακό συγκρότημα της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου φιλοξενούνται οι κοινωνικές δομές, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην καθημερινότητα τους.


Στην τελική ευθεία οδεύουν οι προετοιμασίες για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ., «ΤΕΝ-ΤΕΝ RUN 2017» (και τον παιδικό αγώνα δρόμου 1χλμ.), που θα διεξαχθεί στο Μοσχοχώρι, την Κυριακή 28 Μαΐου. Τον αγώνα διοργανώνουν ο ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης και η Τοπική Κοινότητα Μοσχοχωρίου, με την υποστήριξη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». Η οργανωτική επιτροπή, προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση εγγραφών της τελευταίας στιγμής, παρέτεινε την προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής έως και την Παρασκευή 26 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ. Αριθμούς συμμετοχής και το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης μπορείτε να παραλαμβάνετε: την Παρασκευή 26 Μαΐου (10:00 - 14:00) και το Σάββατο 27 Μαΐου, (10:00 - 13:00) από τα γραφεία του ΟΠΠΑΠ (Αστική Σχολή, Οδός Ειρήνης 12, τηλ. 2351047445). Επιπλέον, μπορείτε να παραλαμβάνετε τον αριθμό συμμετοχής σας, κατά την ημέρα του αγώνα και έως τις 10:30 π.μ. στο χώρο εκκίνησης. Για τον Παιδικό αγώνα δρόμου η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής θα γίνεται την ημέρα του αγώνα από τη γραμματεία στην αφετηρία, κατά τις ώρες 09:15 έως 10:30 π.μ. Από την κεντρική πλατεία Κατερίνης λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία. Ειδικότερα, η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 9:30 έως τις 10:15. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΑΠΣΔ «ΖΕΥΣ»: www.zeusrunnersclub.gr

Περισσότερα...

 

Τυπολάτρης της 25ης Απριλίου 2017

Τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος «Μεγάλη Ελλάδα Πόντος Πατρίς» Θεόφιλος Κυριακίδης. Ο κ. Κυριακίδης ζήτησε την ευλογία του Μητροπολίτη, τον οποίο σε ζεστό και εγκάρδιο κλίμα ενημέρωσε για το νεοσύστατο κόμμα, που, όπως είναι γνωστό, είναι το μοναδικό με έδρα την Κατερίνη. Να σημειωθεί πως ο κ. Κυριακίδης συνεχίζει τις επαφές με εκπροσώπους φορέων με στόχο την ενημέρωση για τις βασικές αρχές του κόμματος και τον πρωταρχικό του στόχο, που είναι η οικοδόμηση ενός Κράτους Δικαίου.


Σοκαριστική ήταν και για τους Πιεριείς η είδηση της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και να τραυματιστεί μια ακόμη στρατιωτικός. Ανάμεσα στους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος αξιωματικούς και ο υποστράτηγος και υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, Ιωάννης Τζανιδάκης, ο οποίος είχε υπηρετήσει και ως διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη σε όλους όσοι τον είχαν γνωρίσει και είχαν συνεργαστεί μαζί του, καθώς επρόκειτο για έναν ιδιαίτερα ικανό στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που αποδεικνυόταν και από την προαγωγή του στο βαθμό του υποστρατήγου και την τοποθέτησή του στη θέση του υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23 Ιανουάριος 2018, 13.49
-24-------forbesΟ Σταύρος Τσομπανίδης που αναδεικνύει τα ελληνικά φύκια παγκοσμίως μπήκε στη λίστα των «30 Under 30» - Την Ελλάδα στη εφετινή λίστα εκπροσωπεί επίσης...
23 Ιανουάριος 2018, 13.48
2018-01-23-11-49-29Στις 4 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί το επόμενο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αυτήν τη φορά στην Αθήνα. Δημοσιεύματα ανέφεραν πως το συλλαλητήριο θα...
23 Ιανουάριος 2018, 13.47
2018-01-23-11-48-25 Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησας στο Μενίδι και στα Άνω Λιόσια, δύο άνδρες (ηλικίας 58 και 74 ετών) καθώς και μία ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ