Νοητική ενδυνάμωση και δημιουργική απασχόληση για τους ηλικιωμένους

ΣΤΑ ΚΗΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Νοητική ενδυνάμωση και γνωστικές ασκήσεις από κλινική νευροψυχολόγο με σκοπό την διατήρηση των γνωστικών εφεδρειών, ενημέρωση για την άνοια, χαλάρωση, ζωγραφική, επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ είναι ορισμένες μόνο από τις εκφάνσεις των δραστηριοτήτων, οι οποίες συνθέτουν την οργανωμένη κοινωνική φροντίδα, που παρέχεται στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Κατερίνης.  Πρόκειται για μία ανοικτή δομή δωρεάν ημερήσιας φιλοξενίας, η οποία στεγάζεται σε κτίριο δίπλα από τον Άγιο Χαράλαμπο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, ενώ η λειτουργία της εντάσσεται στη ΔΗΚΕΔΗΚ.
ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΗΦΗ
Γενικότερα, το ΚΗΦΗ Δήμου Κατερίνης παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 έως 15:00), σε 19 συμπολίτες μας. Ειδικότερα παρέχει: νοσηλευτική φροντίδα, φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, ατομική υγιεινή, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων κ.α. Παράλληλα, διοργανώνεται σειρά εκδηλώσεων και εξωτερικών δραστηριοτήτων (εκκλησιασμός κ.α.).

Περισσότερα...

 

Παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Έργα που είναι σημαντικά για τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων των Δημοτικών -Τοπικών Κοινοτήτων στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης και αφορούν παρεμβάσεις αποκατάστασης μικρών και μεγάλων προβλημάτων στο οδικό δίκτυο είναι σε εξέλιξη, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης. Οι εργασίες την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου επικεντρώθηκαν σε παρεμβάσεις  και ασφαλτοστρώσεις τμημάτων οδών, στην Τοπική Κοινότητα Σεβαστής και στη Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας αντίστοιχα. Προηγήθηκε προετοιμασία και εξυγίανση των σημείων που είχαν υποστεί φθορές και έγινε η ασφαλτόστρωσή τους. Τις εργασίες συντονίζει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τους κατά τόπους προέδρους των δημοτικών - τοπικών κοινοτήτων.
«Όπως έχει επισημανθεί τα έργα αυτά γίνονται με την εποπτεία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη. Συστηματικά και καθημερινά, οι παρεμβάσεις, οι οποίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, στο σύνολο του Δήμου, εστιάζονται στη βελτίωση της βατότητας τμημάτων του οδικού δικτύου της πόλης και πιο συγκεκριμένα, στην ασφαλτόστρωση υφιστάμενων δρόμων, των οποίων το οδόστρωμα υπέστη φθορές, ριγματώσεις, λακκούβες, με έμφαση σε περιοχές, όπου είχαν προηγηθεί έργα για βλάβες κ.λ.π.» σημειώνει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος.

Περισσότερα...

 

Βασιλόπιτα έκοψε η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ,  ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, τελέστηκε η Θ. Λειτουργία στα πλαίσια του εβδομαδιαίου μαθήματος «Ιερές Ακολουθίες», που αποτελεί κοινό μάθημα όλων των εξαμήνων τόσο του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών όσο και του Προγράμματος Εκκλησιαστικών Κειμηλίων.
Μετά τη Θ. Λειτουργία πραγματοποιήθηκε Κοπή Βασιλόπιττας, μέσα σε εορταστικό κλίμα και με την παρουσία μελών του Εκπαιδευτικού Προσωπικού, διοικητικών υπαλλήλων, φοιτητών και φοιτητριών.
Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος απηύθυνε εόρτιες ευχές για το Νέο Έτος, προτρέποντας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να καταβάλουν τη μέγιστη προσπάθειά τους ενόψει της εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου.
Στη συνέχεια στην Ακαδημία προσήλθε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αθανάσιος Μαντζούκας, συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του κ. Πέτρο Γκόλια, στα πλαίσια επίσκεψης γνωριμίας. Τον ανώτατο αξιωματούχο υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στους χώρους της Ακαδημίας ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος της Ακαδημίας, οι Διευθυντές Σπουδών και Καθηγητές της Ακαδημίας.

Περισσότερα...

 

Στην Αρχαία Πύδνα η πρώτη ποδηλατοβόλτα για το 2018

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Μετά την κραιπάλη των εορτών συνηθίζεται να πηγαίνουν όλοι στα γυμναστήρια. Εμείς, όπως πάντα, συνεχίσαμε το καθιερωμένο Κυριακάτικο δρομολόγιο, χαλαρά με πολλές στάσεις. Ξεκινήσαμε όπως πάντα από Κατερίνη, κάναμε στάση για καφέ στην Παραλία και από εκεί κατευθυνθήκαμε προς Αλυκές Κίτρους και Αρχαία Πύδνα. Οι «μέρες των διακοπών» δυστυχώς μας χάλασαν λίγο την φόρμα αλλά ο καλός χειμωνιάτικος καιρός και η ηλιοφάνεια μάς βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε μια ακόμη χαλαρή και ασφαλή ποδηλατοβόλτα.
Η Αρχαία Πύδνα βρίσκεται ανάμεσα στο Κίτρος και τον Μακρύγιαλο, στα δυτικά παράλια του Θερμαϊκού και έχει πολύ μεγάλη ιστορία. Η πρώτη κατοίκηση της χρονολογείται από την ύστερη εποχή του χαλκού. Η Πύδνα από τον 5ο  π.Χ. αιώνα ανήκε στο μακεδονικό βασίλειο και ήταν το σημαντικότερο αστικό κέντρο και στρατηγική βάση του μακεδονικού στόλου.

Περισσότερα...

 

Τα Εκπαιδευτήρια «Πλάτων» στη Βαρσοβία

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία στο πλαίσιο του Erasmus+ KA2 προγράμματος με τίτλο “DIGIT”. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία, Πανεπιστήμια και Ιδρύματα από την Πολωνία, την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Ισπανία, την Αγγλία και το Βέλγιο. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των ικανοτήτων των εκπαιδευτών ενηλίκων μέσω ενός μοντέλου κατάρτισης, το οποίο θα τους παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για την ασφαλή διαχείριση των ηλεκτρονικών τους δεδομένων. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθούν οι στόχοι του προγράμματος και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του προγράμματος. 
Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τον Ευάγγελο Καπέτη, Διευθυντή του Γυμνασίου ΠΛΑΤΩΝ και τον Σπυρίδωνα Μπλάτσιο, εκπαιδευτικό.

Περισσότερα...

 

Η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΠΡΑΞΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ  ΠΕΡΙΠΟΥ 500 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


Αναγνωρίζοντας το πολυσχιδές κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» προχώρησε σε χορηγία τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Τα είδη παραδόθηκαν στους υπεύθυνους ιερείς του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Ο Τροφοδότης» Πρεσβύτερο Σταύρο Κοσέογλου και Οικον. Γεώργιο Κιτσούλη  ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του  έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, προκειμένου να διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες.
Θερμές ευχαριστίες προς την κα Ειρήνη Ζαβρίδου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας & ΕΚΕ της εταιρίας,  για την πρωτοβουλία αυτή, εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος  υπογράμμισε ότι η  συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί  μια πράξη  ευαισθησίας και ανθρωπιάς από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην   στήριξη πολλών οικογενειών που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Περισσότερα...

 

Αποκαταστάθηκε το οδόστρωμα στον Σβορώνο

ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΩΝ


Στην αποκατάσταση των ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Νοεμβρίου, εντάσσονται οι παρεμβάσεις συνεργείων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης, στη Δημοτική Κοινότητα Σβορώνου.
Ειδικότερα, στην είσοδο του Σβορώνου, καθώς και  στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, σε τμήματα του οδοστρώματος, τα οποία είχαν διαβρωθεί και μερικώς καταρρεύσει από τις πρόσφατες πλημμύρες κατασκευάστηκε εκ νέου υπόβαση, βάση, ενώ η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με ασφαλτόστρωση.
«Με τον συντονισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη προχωρήσαμε άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στα συγκεκριμένα σημεία του οδοστρώματος έχει πλέον εξαλειφθεί η επικινδυνότητα των οδών κατά την οδήγηση, αλλά και των πεζών κατά την διάβασή τους» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, τα εν λόγω τμήματα του οδοστρώματος, τα οποία είχαν αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας δόθηκαν άμεσα στην κυκλοφορία. Αντίστοιχες παρεμβάσεις είναι σε εξέλιξη και σε άλλες περιοχές του Δήμου, οι οποίες επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23 Ιανουάριος 2018, 13.49
-24-------forbesΟ Σταύρος Τσομπανίδης που αναδεικνύει τα ελληνικά φύκια παγκοσμίως μπήκε στη λίστα των «30 Under 30» - Την Ελλάδα στη εφετινή λίστα εκπροσωπεί επίσης...
23 Ιανουάριος 2018, 13.48
2018-01-23-11-49-29Στις 4 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί το επόμενο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αυτήν τη φορά στην Αθήνα. Δημοσιεύματα ανέφεραν πως το συλλαλητήριο θα...
23 Ιανουάριος 2018, 13.47
2018-01-23-11-48-25 Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησας στο Μενίδι και στα Άνω Λιόσια, δύο άνδρες (ηλικίας 58 και 74 ετών) καθώς και μία ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ