Συναντήσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Η. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ & ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Η πρώτη συνάντηση έγινε στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου μαζί με τους προέδρους Επιμελητηρίων της Βόρειας Ελλάδας. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ως μέλος της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, όπου παρέδωσαν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας το υπόμνημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με τις θέσεις και τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Τα αιτήματα της Επιμελητηριακής κοινότητας για να μπορέσει η οικονομία να  επιστρέψει σταδιακά στην κανονικότητα είναι η δραστική μείωση φόρων και εισφορών, η επαρκής  χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, η μείωση της γραφειοκρατίας και καθιέρωση συγχρόνων εκπαιδευτικών συστημάτων, η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος επιχειρήσεων (flat rate) 20% με ταυτόχρονη συγκράτηση και αναδιάρθρωση των μη παραγωγικών δαπανών και βελτίωση της εισπραξιμότητας φόρων και εισφορών, με μεταβλητό αφορολόγητο  βάσει εισοδημάτων - δαπανών, που μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην πάταξη της φοροδιαφυγής και του παρεμπορίου.

Περισσότερα...

 

Εκδήλωση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΜ, ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΤΟΝ ΟΠΠΑΠ – ΑΝΤΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 στο Ανοιχτό Θέατρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης. Αντί εισιτηρίου θα προσφερθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Η εκδήλωση με τίτλο «… γιατί πείνασα και μου δώσατε να φάω…» (κατά Ματθαίον 25:35) διοργανώνεται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, την Εστία Πιερίδων Μουσών, το Δήμο Κατερίνης και τον ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης». Τραγουδούν οι: Ζωή Ανδρικοπούλου, Μαρία Δραγασιά, Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Κωνσταντίνος Καψάλης, Αθανάσιος Μπατάλας, Δημήτρης Παρθενίδης, Παναγιώτης Τουρνάς, Μαρίκα Φωτοπούλου, Γιάννης Χαρίσης και Δημήτριος Χωνός. Στα αναγνώσματα ο Γιώργος Χ. Χανδόλιας και στη διεύθυνση ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης λειτουργεί από το 2012 και προσφέρει σταθερά και συστηματικά σε εβδομαδιαία βάση δωρεάν τρόφιμα, ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής σε 170 άπορες οικογένειες της Κατερίνης. Κύριο μέλημά του είναι να κρατήσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στους πάνω από 350 ενήλικες συμπολίτες μας και 400 παιδιά που υποστηρίζεται από τη δράση του. Υπάρχει ανάγκη από: ελαιόλαδο, σπορέλαιο, γάλα εβαπορέ, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη.

Περισσότερα...

 

«Η Ελλάδα χρειάζεται αλήθειες και έργα. Όχι ψέματα και λόγια»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ – ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  & ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗ Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ & ΤΟΝ Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ  – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ


Την Πιερία επισκέφθηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής την Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Επικρατείας Νίκη Κεραμέως και τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα.
Το πρόγραμμα του κλιμακίου περιλάμβανε επισκέψεις σε καινοτόμες επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες του νομού, όπου τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν  με τους υπευθύνους και να ακούσουν προτάσεις και προβληματισμούς.
Ειδικότερα το κλιμάκιο επισκέφθηκε την εταιρεία Olympia Electronics και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα μέλη του Συνεταιρισμού Μυδοκαλλιεργητών Πιερίας στο λιμάνι του Κίτρους. Ακολούθησε επίσκεψη στην εταιρεία ΕΒΗΛ και στη Φάρμα Φωτιάδη.

Περισσότερα...

 

Αντικαταστάθηκε η στέγη του Δημοτικού Σχολείου Σβορώνου

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΗΤΑΝ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Μέρος του συνολικού έργου, που αφορά την συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων των σχολικών συγκροτημάτων στο Δήμο Κατερίνης αποτελεί η αντικατάσταση της στέγης του κυρίως κτιρίου, στο Δημοτικό Σχολείο Σβορώνου. Η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων σηματοδοτεί την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.

Την ευθύνη συντονισμού των παρεμβάσεων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου είχαν: ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα συντηρήσεων των σχολείων, Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, σε συνεργασία με  τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γεώργιο Ίτσιο, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Πολεοδομίας Αστέριο Μπουσνάκη, το τοπικό συμβούλιο Σβορώνου και τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Περισσότερα...

 

Με τα παιδιά πρωταγωνιστές έπεσε η αυλαία της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης

ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΚΟΡΙΝΟΥ

ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 – ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ, ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΛΗΞΗΣ


Μικροί και μεγάλοι, εθελοντές, εμψυχωτές, γονείς και παιδιά συμμετείχαν μαζικά, στις γιορτές λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου, από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού, αντίστοιχα.

Κατόπιν μιας συναρπαστικής διαδρομής και πριν ανανεωθεί το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι, το γεμάτο ενθουσιασμό δημιουργικό ταξίδι με πρωταγωνιστές τα παιδιά, έφτασε στον τελευταίο του για φέτος σταθμό. Οι περιπέτειες των σημείων αφηγήθηκαν τις ιστορίες τους στους επισκέπτες της βιβλιοθήκης, θυμήθηκαν όλοι τις όμορφες εμπειρίες και τις ποικίλες δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, στις οποίες από κοινού αναζήτησαν, ανακάλυψαν, αποτύπωσαν στο χαρτί, φωτογράφισαν και εν τέλει βίωσαν φανταστικές περιπέτειες από σημείο σε… σημείο.

Περισσότερα...

 

Πρωταρχικής σημασίας η ασφάλεια της διαδρομής του αγώνα

«ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2017»:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ


Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε επίπεδο ασφάλειας των συμμετεχόντων, η οποία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, για την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δρόμου – θεσμού «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.

Προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί αυτοψία της διαδρομής του αγώνα, από το Διοικητή της Τροχαίας Γεώργιο Πουτουρίδη,  σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Κατερίνης, καθώς και  μελών της Οργανωτικής Επιτροπής.

Περισσότερα...

 

Ο Μητροπολίτης Γεώργιος στην Πανήγυρη της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΒΙΩΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΩΣ ΜΟΝΑΧΟΣ


Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου (24 Αυγούστου κατά το Παλαιό εορτολόγιο) πανηγύρισε η Ιερά Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος εγκαταβίωσε σε αυτήν ως μοναχός.

Της πανηγύρεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος αφίχθη στην Ιερά Μονή το μεσημέρι της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, οπότε και του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή κατά την επικρατούσα αγιορειτική παράδοση.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο Μικρός Εσπερινός και στη συνέχεια παρατέθηκε εόρτια τράπεζα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας άρχισε 12ωρη συνεχόμενη Αγρυπνία, η οποία περιλάμβανε τον Μέγα Εσπερινό, τη Λιτή, τον Όρθρο, τις Ώρες, τη Θ. Λειτουργία και την ευλόγηση των κολύβων του εορταζομένου Αγίου. Η Αγρυπνία ολοκληρώθηκε στις 8.00 το πρωί της κυριώνυμης ημέρας, ενώ κατά τη διάρκειά της τέθηκε σε προσκύνηση τεμάχιο από το ι. λείψανο του Αγίου.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Σεπτέμβριος 2017, 11.06
lr----------Ένταση έξω από το κτήριο στην Μεσογείων - «Δεν φεύγουμε χωρίς τις άδειες» το μήνυμά τους - «Μπορεί ο Τσίπρας να μιλά για επενδύσεις αλλά η επένδυση της...
13 Σεπτέμβριος 2017, 11.04
2017-09-13-09-05-33Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει ένας αυτόκλητος ιμάμης που κάνει κηρύγματα μίσους σε καφετέρια στον Αγιο Παντελεήμονα. Συγκεκριμένα, ο ιμάμης κάνει...
13 Σεπτέμβριος 2017, 11.02
t-45-e-t-45-e- Μια νέα τραγωδία συγκλονίζει από το μεσημέρι της Τρίτης την τοπική κοινωνία στη Λίνδο της Ρόδου. Πιο συγκεκριμένα, ένας 45χρονος, κάτοικος Λίνδου,...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ