«Να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση τι θα κάνει με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης»

ΕΡΩΤΗΣΗ 18 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο κατέθεσαν 18 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, με την οποία ζητούν από την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την πολιτική της σχετικά με το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στο Νοέμβριο και, για πολλά νοικοκυριά, η χορήγηση του επιδόματος αποτελεί ζήτημα επιβίωσης.
Με την ερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν επίσης να πληροφορηθούν αν θα υπάρξει αναπροσαρμογή του επιδόματος στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Υπενθυμίζεται ότι το κονδύλι για το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης το 2014 ήταν 210 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι είχε μειωθεί στο μισό. Για φέτος, δημοσιεύματα που δεν έχει διαψεύσει η Κυβέρνηση, αναφέρουν ότι αναμένεται νέα μείωση, τόσο στο επίδομα, όσο και στον αριθμό των δικαιούχων.

Περισσότερα...

 

Οι σύγχρονες τάσεις στη διατροφή & η σχέση της με την άσκηση και τις μεταβολικές διαταραχές

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η 2η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 12 Νοεμβρίου η 2η επιστημονική ημερίδα του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικών Αγωγής (ΣΥ.Π.Φ.Α.) Πιερίας. Θέμα της ημερίδας, η οποία ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των Αικατερινείων 2017 και πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, ήταν: «Σύγχρονες τάσεις στη διατροφή - η Διατροφογενωμική σήμερα».
Εισηγητές της πολύ ενδιαφέρουσας ημερίδας ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής στο τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Οξειδωτικό στρες και νόσος», ο Γεώργιος Λέων, ειδικός σε θέματα μεταβολικής Φυσικής και διατροφικής Βιοχημείας με θέμα: «Διατροφογενωμική και μεταβολική διαταραχή» και ο Ιωάννης Χαριζάνης, ειδικός παθολόγος–διαβητολόγος σε κοινή παρουσίαση των δύο προηγούμενων εισηγήσεων.

Περισσότερα...

 

Οι ΔΗΜΤΟ, η ραχοκοκαλιά της Νέας Δημοκρατίας

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΣΤΗ ΔΗΜΤΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ  ΣΤΕΛΕΧΩΝ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ, ΔΥΤΙΚΗΣ,  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
& Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Μια άκρως πετυχημένη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν ο Αν. Γραμματέας Οργανωτικού Ανατολικής, Δυτικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης   Άνθιμος Αμανατίδης καθώς επίσης και ο Αν. Γραμματέας Οργανωτικού αξιολόγησης και επιμόρφωσης στελεχών  Δρ.Χρίστος Βλαχοκώστας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Κατερίνης.
Στη μαραθώνια συνεδρίαση παρουσιάστηκε από τον κ. Βλαχοκώστα  η θεματική ενότητα «Οι ΔΗΜΤΟ, η ραχοκοκαλιά της οργάνωσης» της δράσης #organwnomaste. Κατατέθηκαν προτάσεις προς τους Γραμματείς και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος μεταξύ των κορυφαίων στελεχών που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Περισσότερα...

 

Κονσέρτο – διάλεξη με τον διεθνούς φήμης πιανίστα Παύλο Χατζόπουλο

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017: «ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ»

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Τον διεθνούς φήμης, ελληνικής καταγωγής (με μητέρα από την Κατερίνη), πιανίστα Παύλο Χατζόπουλο σε ένα ιδιαίτερο κοντσέρτο, σε μορφή Διάλεξης (Lecture Concert), υποδέχονται τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017», σε συνεργασία με την Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης. Το Κοντσέρτο, το οποίο τιτλοφορείται: «ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο (1ος όροφος) του Δήμου Κατερίνης.
Πρόκειται για ένα Ρεσιτάλ, όπου ο Παύλος Χατζόπουλος, ο οποίος ζει στη Γερμανία, υλοποιώντας μία μοναδική, πρωτοπόρα εργασία του πάνω στην ερμηνεία της μουσικής, πρώτα εξηγεί τη σημασία και στη συνέχεια παίζει τη μουσική. Με τον ξεχωριστό αυτό τρόπο, προσφέρει στο ακροατήριό του μια βαθύτερη κατανόηση της μουσικής, προκειμένου η ανταπόκριση των ακροατών του, να διαμορφώνεται ως εξής: «Τώρα μπορώ να καταλάβω τη μουσική!».
Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την επέτειο των 500 χρόνων από τη Μεταρρύθμιση του Λουθήρου, ο Παύλος Χατζόπουλος, στο συγκεκριμένο Concert Lecture θα παρουσιάσει ρεσιτάλ σε μορφή οδοιπορικού, το οποίο περικλείει τις ιδέες της Μεταρρύθμισης όπως: η αλήθεια, η ελευθερία, η λύτρωση από τις επίγειες θλίψεις, τις ιδεοληψίες και τα πνεύματα του παρελθόντος και εν τέλει η απολύτρωση, όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από τα έργα μεγάλων συνθετών ξεκινώντας από τον Μπάχ (σαν μουσικό μάρτυρα των πεποιθήσεων του Λούθηρου), τον Μπετόβεν, τον Σούμπερτ, και τον Σοπέν, καταλήγοντας στον ιμπρεσιονιστή Ντεμπυσσύ και τον Ραχμάνινοφ.

Περισσότερα...

 

Βελτιώνεται η δημοτική οδοποιία σε Ρητίνη, Ελατοχώρι, Βρία

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2018

Στη βελτίωση – αποκατάσταση της δημοτικής οδοποιίας στους οικισμούς της Δ.Ε. Πιερίων και ειδικότερα στη Δημοτική Κοινότητα Ρητίνης, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Ελατοχωρίου, Βρίας συμβάλλουν, οι παρεμβάσεις της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης, οι οποίες είναι σε εξέλιξη.

Οι παρεμβάσεις αναβαθμίζουν ριζικά το οδικό δίκτυο, αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών της Δ.Ε. Πιερίων. Οι εργασίες εκτελούνται με τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές και η ολοκλήρωσή τους αναμένεται να διασφαλίσει άνετη και ασφαλή μετακίνηση τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους διερχόμενους επισκέπτες.

Περισσότερα...

 

«Ανθολόγιο - 20 χρόνια Stand Up Comedy»

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΗΓΑΣΟΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:15΄ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Δημήτρης Δημόπουλος κλείνει 20 χρόνια στο σταντ-απ, μοιράζει όλα του τα κείμενα σε φακελάκια και δίνει στο κοινό την επιλογή να διαλέξει από αυτά, αφήνοντας στην τύχη τη ροή της παράστασης! Ένα «Ανθολόγιο» κειμένων από τα πρώτα του βήματα, τους δύο μονολόγους του (Αντί Διδακτορικού, Υπερπαραγωγή) και αναπάντεχα συμβάντα από τις παραστάσεις του. Για να μαθαίνουν οι νέοι και να μην ξεχνά ο ίδιος...
Είσοδος: Κανονικό: 8 € / Εκπτωτικό: 5 €
Θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ - Αγ. Αικατερίνης 16 – Κατερίνη
Κρατήσεις θέσεων: 23510.74371

Βιογραφικό:
Ο Δημήτρης Δημόπουλος ξεκίνησε στην κωμωδία ως σταντ-απ κωμικός το 1996 ως μέλος της ομάδας «Νύχτες Κωμωδίας». Από το 2009 έγραψε και παρουσίασε δύο σόλο παραστάσεις («Αντί διδακτορικού» και «Υπερπαραγωγή») καθώς και συμμετείχε σε ομαδικές παραστάσεις σταντ-απ σε όλη την Ελλάδα.
Ως ηθοποιός και τραγουδιστής έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την εταιρεία μουσικού θεάτρου Οι Όπερες των Ζητιάνων, στο ελεύθερο θέατρο και τη μεταγλώττιση.

Περισσότερα...

 

Μουσικό αφιέρωμα «για τα παιδιά του κόσμου» με την Ορχήστρα Νέων Δίου

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ & ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Μουσικό αφιέρωμα «για τα παιδιά του κόσμου» με την ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ, παρουσιάζει στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2017», το ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης.
Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίησης του Παιδιού.
Τραγούδια - μελωδίες με θέμα τα παιδιά, αγαπημένων συνθετών (Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Ζαμπέτας, Δημήτρης Λάγιος, Νότης Μαυρουδής, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος κ.α.), θα αποδώσουν οι παιδικές χορωδίες του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς και του 20ου Δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17 Νοέμβριος 2017, 10.35
----------lr-Kαι σήμερα, Παρασκευή, θα συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές την Ελλάδας. Ειδικότερα,...
26 Οκτώβριος 2017, 10.48
2017-10-26-08-49-44Πρόκειται για τον Μάρκου Ισίδωρο του Παναγιώτη και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα στις 9-11-1963 στην Αθήνα - Ο άντρας προέβη σε ακόλαστες πράξεις έξω από...
26 Οκτώβριος 2017, 10.47
2017-10-26-08-47-43Τροπολογία για Στρατιωτικές σχολές Τροπολογία, σύμφωνα με την οποία εφαρμόζεται ποσόστωση για εισαγωγή μαθητών των σεισμόπληκτων περιοχών σε Στρατιωτικές...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ