Διευρυμένη συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του έργου «REACT»

ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Διευρυμένη συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του έργου REACT (Reactivating European Citizenship: a network of inclusive towns – Ενεργοποιώντας την Ευρωπαϊκή Ταυτότητα: ένα δίκτυο πόλεων χωρίς αποκλεισμούς) του Ευρωπαϊκού προγράμματος «ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ», στο οποίο ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει ως εταίρος, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 08 Ιανουαρίου.

Στη συνάντηση εργασίας, η οποία φιλοξενήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης συμμετείχε η διευρυμένη πλέον Τοπική Ομάδα του REACT, με μέλη την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος, την Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία, το Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού, τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΠΕΡΙΧΩΡΗΣΙΣ», τη ΜΚΟ ADRA DEUTCHLAND, τους Συλλόγους επαναπατρισθέντων και μεταναστών, καθώς και τις Πολιτικές νεολαίες των κομμάτων.

Περισσότερα...

 

Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε βάρος ταχυδρομικού υπαλλήλου στο Αιγίνιο

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 5 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ, ΛΗΣΤΕΙΑ & ΨΕΥΔΟΡΚΙΑ


Εξιχνιάστηκε, μετά από συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ληστεία σε ταχυδρομικό υπάλληλο, που έγινε το μεσημέρι της 27 Νοεμβρίου 2017 στο Αιγίνιο Πιερίας.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ανδρών, ηλικίας από 27 έως 32 ετών και μίας 31χρονης γυναίκας, όλοι τους ημεδαποί, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της ληστείας, κλοπής και ψευδορκίας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι 2 από τους παραπάνω άνδρες επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από περιοχή της Θεσσαλονίκης, προσέγγισαν τον ταχυδρομικό υπάλληλο και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα σε αγροτική περιοχή και επιβιβάστηκαν σε όχημα, που τους ανέμεναν οι άλλοι 2 άνδρες συνεργοί τους.

Περισσότερα...

 

Οι μαραθωνοδρόμοι Αθήνας & Θεσσαλονίκης θα τρέχουν και για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ «ΖΕΥΣ»

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΤΟΥ «ΖΕΥΣ» ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΒΟΡΩΝΟΥ

Οικονομική ενίσχυση, εντός τού έτους 2018, αναμένεται να λάβει το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο τής Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος από μέρος εσόδων τριών μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων Μαραθωνίου Δρόμου τής Χώρας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μέρος εσόδων α) από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Δρόμο των Αθηνών, που διεξάγεται κάθε Νοέμβριο, β) από τον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» Θεσσαλονίκης που διεξάγεται κάθε Απρίλιο αλλά και γ) από τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Δρόμο Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται κάθε Οκτώβριο.
Θετική η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού στο αίτημα του Συλλόγου Δρομέων «Ζευς»
Η θετική αυτή εξέλιξη δρομολογήθηκε μετά την απόφαση που έλαβε αλλά και, στη συνέχεια, μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «Ζευς», του οποίου το Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε παρέμβαση προς την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Περισσότερα...

 

Παραδοσιακό Ποντιακό γλέντι, χορός και τραγούδι

ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Η μεγάλη οικογένεια της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης πιστή στο ετήσιο αυτό ραντεβού συναντήθηκε, αντάλλαξε ευχές και διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, στην κατάμεστη αίθουσα «ΘΕΑΜΑ» στην Κατερίνη. Μικροί και μεγάλοι, οι γονείς με τα παιδιά, οι παππούδες με τα εγγόνια, η νεολαία  αλλά και πάρα πολλοί φίλοι, γλέντησαν και διασκέδασαν με παραδοσιακό Ποντιακό γλέντι, χορό και  τραγούδι.  Μια βραδιά πλούσια σε συναισθήματα όπου πέντε ομάδες, περίπου 80 χορευτών, όλων των ηλικιών παρουσίασαν με περηφάνια χορούς, υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων τους κ. Δημήτρη Δημόπουλου και κ. Κυριάκου Ορφανίδη, από διάφορες περιοχές του Πόντου ενώ μαθητές των τμημάτων παραδοσιακών οργάνων, Λύρας-Αγγείου (Τουλούμ’), Φλογέρας (Χειλιάυλι*) και Νταουλιού απέδωσαν με αξιοζήλευτο τρόπο παραδοσιακά κάλαντα του Πόντου που με μεράκι διδάχθηκαν από τους κ. Δημήτρη Αμπερίδη (Λύρα), κ. Κώστα Κασιμίδη (Αγγείο) και Γιώργο Φωτιάδη (Νταούλι) με την παρουσία της μεικτής χορωδίας υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Γιάννη Τοπαλίδη.

Περισσότερα...

 

Υπό παρακολούθηση η λειτουργία του Τεχνητού Υφάλου Λιτοχώρου για 3 χρόνια

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ Η ΕΠΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΑΛΟΥ, ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ, Η ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κ.Α.


Υπεγράφη από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,  η Σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης της υπηρεσίας του υποέργου «ΕπιστημονιΚΗ  παρακολΟΥθηση  δΙΑρκειας τριΩν  (3) χρΟνων της λειτουρΓΙας του ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΥΦΑΛΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ» ποσού 293.366,64 € (με ΦΠΑ 24%) και από τον ανάδοχο που είναι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  (ΕΛΓΟ) «ΔΗΜΗΤΡΑ» –  ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (ΙΝΑΛΕ), μετά από ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία.

Το υποέργο αυτό είναι στο πλαίσιο της εκτέλεσης της πράξης  «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΥΦΑΛΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ», η οποία εντάχθηκε αρχικά για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία 2007-2013» του Υπ. Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας  και στη συνέχεια μετά από μία σειρά άμεσων ενεργειών και διαδικασιών από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μεταφέρθηκε για χρηματοδότηση με τη διαδικασία «phasing» στη νέα προγραμματική περίοδο και στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020» του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Περισσότερα...

 

Χρώμα και νερό στην Γκαλερί «Μάτι»

ΑΠΟ ΤΙΣ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ BRANKO POPOVIC MILES

Η υδατογραφία ή ακουαρέλα είναι από τις παλαιότερες και πιο διαδεδομένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη ζωγραφική. Στον κόσμο αυτής της ιδιαίτερης τέχνης θέλει να μας εισάγει η Γκαλερί Μάτι με την έκθεση υδατογραφίας του Branko Popovic Miles που φιλοξενεί από 18 Ιανουαρίου ως και 3 Φεβρουαρίου 2018 σε επιμέλεια του Γιάννη Ευθυμιάδη. Τα εγκαίνια γίνονται το βράδυ της Πέμπτης στις 20:30.
Ο Branko Popovic είναι από τους σημαντικότερους ακουαρελίστες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Χρησιμοποιεί την τεχνική της αραιωμένης ακουαρέλας για να αποδώσει τη διαφάνεια και τη ρευστότητα του φωτός, βάση της οποίας αλλάζει και την ποιότητα του χρώματος στα έργα του. Υδατογράφος με εξαιρετική τεχνική, χρησιμοποιεί συνήθως μικρές επιφάνειες τις οποίες καλύπτει με λεπτές επιδέξιες πινελιές. Τις υδατογραφίες του διακρίνουν η τολμηρή σύνθεση και η ένταση του χρώματος.

Περισσότερα...

 

Ο «Αγυιέας Λίθος» στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΚΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο των «Ολυμπίων εν Δίω» τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος, Αθανάσιος Μπίντας, Καθηγητής, η Ταμίας, Μυράντα Παππά, Υπεύθυνη Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων ΔΙΔΕ Πιερίας, ο Γενικός Γραμματέας, Αντώνης Ράλλης και τα μέλη, Αριστείδης Αγγέλου, Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Δώρα Τσαχουρίδου, που έγιναν δεκτοί με χαρά από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, σε μια συνάντηση που διεξήχθη σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα.
Η Οργανωτική Επιτροπή των «Ολυμπίων εν Δίω» αρχικά αντάλλαξε με την κ. Μαυρίδου ευχές για τη νέα χρονιά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους σκοπούς και το φετινό πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23 Ιανουάριος 2018, 13.49
-24-------forbesΟ Σταύρος Τσομπανίδης που αναδεικνύει τα ελληνικά φύκια παγκοσμίως μπήκε στη λίστα των «30 Under 30» - Την Ελλάδα στη εφετινή λίστα εκπροσωπεί επίσης...
23 Ιανουάριος 2018, 13.48
2018-01-23-11-49-29Στις 4 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί το επόμενο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αυτήν τη φορά στην Αθήνα. Δημοσιεύματα ανέφεραν πως το συλλαλητήριο θα...
23 Ιανουάριος 2018, 13.47
2018-01-23-11-48-25 Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησας στο Μενίδι και στα Άνω Λιόσια, δύο άνδρες (ηλικίας 58 και 74 ετών) καθώς και μία ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ