Ένας θεσμός με αίγλη και ιστορία

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η 91η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ & ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, στο Αιγίνιο, η τελετή έναρξης της 91ης Εμποροπανήγυρης.

Η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, του δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού, κ. Βαγγέλη Λαγδάρη, σύσσωμης της δημοτικής αρχής, του Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκπροσώπου της κυβέρνησης, κ. Θάνου Βούρδα, των βουλευτών Πιερίας κ.κ. Μπέττυς Σκούφα, Χάρη Τζαμακλή, Στέργιου Καστόρη και Κώστα Κουκοδήμου, του βουλευτή Ηρακλείου και εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, του αστυνομικού διευθυντή Πιερίας κ. Γιώργου Τζήμα, του διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης κ. Ανέστη Μυστρίδη, εκπροσώπων της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., εκπροσώπων των στρατιωτικών, πυροσβεστικών και αστυνομικών αρχών, περιφερειακών συμβούλων, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, πρώην και νυν, φορέων, συλλόγων και  πλήθους δημοτών, εκθετών και επισκεπτών.

Περισσότερα...

 

«Χατζόγλειο Σχολείο»: Ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός, επιμορφωτικός, πολιτιστικός & κοινωνικός πολυχώρος

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ: «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ»


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την επαναχρησιμοποίηση του κτίριου ιδιοκτησίας της «Χατζόγλειο Σχολείο», προχωρά στη σύνταξη φακέλου δημόσιας σύμβασης για την προκήρυξη της μελέτης εφαρμογής.
Το κτίριο αυτό αποτελεί αξιόλογο τεχνικό έργο και η ευρύτερη κοινωνική, αρχιτεκτονική, πολεοδομική, συμβολική και περιβαλλοντική σημασία του, καθώς και η λειτουργία του, o όγκος του, η θέση του και η χρήση του, έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αλλά και στην ευρύτερη εικόνα του δημόσιου χώρου στην πόλη της Κατερίνης.
Το προηγούμενο διάστημα ακολουθήθηκαν οι επιταγές της κείμενης νομοθεσίας και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διενέργεια ανοικτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών. Η κεντρική ιδέα της προμελέτης ήταν η πρόταση που βραβεύθηκε με το Β΄ Βραβείο  στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με τίτλο «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ - ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ «ΧΑΤΖΟΓΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ» των αρχιτεκτόνων μηχανικών ΧΑΤΖΗΕΥΓΕΝΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑΣ και ΛΑΥΡΕΝΤΑΚΗ ΖΩΗΣ, οι οποίες ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερα αξιόλογες ιδέες στο τρόπο ανάδειξης – διαχείρισης του κελύφους, καθώς και στην επίλυση της λειτουργίας των επιμέρους ξεχωριστών λειτουργιών που συνυπάρχουν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας στο ίδιο κέλυφος και γενικώς ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις του Αγωνοθέτη.

Περισσότερα...

 

Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πιερίας

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Το πρώτο κουδούνι, που σημαίνει και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018, χτύπησε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου για τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των λυκείων της Πιερίας.


Το πρωί έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού. Ο αγιασμός έγινε παρουσία των μαθητών και των μαθητριών, των εκπαιδευτικών και των γονέων τους, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πολιτικής ζωής του τόπου, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Όλοι έδωσαν τις καλύτερες ευχές τους για μια καλή σχολική χρονιά, γεμάτη δύναμη και πρόοδο.

Περισσότερα...

 

«Αναγέννηση» για την Εμποροπανήγυρη Κατερίνης

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΡΩΜΑ & ΠΛΗΘΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
– ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ ΤΣΑΜΠΑ

Με χρώμα παράδοσης και μεγάλη προσέλευση επισκεπτών άνοιξε την αυλαία της, το βράδυ του Σαββάτου 02 Σεπτεμβρίου, στον καθιερωμένο χώρο, στην περιοχή της Ανδρομάχης, η 33η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης.
Στην εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιο παρέστησαν: ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί - τοπικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας κ.α. εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων & συλλόγων.
Μνήμες, τόπος συγκέντρωσης και συναναστροφής
Σε σύντομη ομιλία του κατά τη διάρκεια της έναρξης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης σημείωσε: «Γιορτάζουμε σήμερα 33 χρόνια Εμποροπανήγυρης. Μίας Εμποροπανήγυρης παραδοσιακής, που παρά τις δυσκολίες των καιρών και τις αλλαγές στη νοοτροπία μας, συνεχίζουμε να την απολαμβάνουμε εμείς που έχουμε μνήμες για αυτήν από τα παιδικά μας χρόνια και σήμερα πλέον και τα παιδιά μας.

Περισσότερα...

 

Μετ’… εμποδίων άνοιξε ο δρόμος για τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια Όρη

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Η ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Από σοβαρά επεισόδια στιγματίστηκε η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος που αφορούσε «έγκριση εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης στη θέση ‘‘Πέντε Πύργοι’’ της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας του Δήμου Κατερίνης, με σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου».
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου 2017, με τη συμμετοχή κατοίκων από τη Μηλιά και την Κατερίνη, οι οποίοι είχαν έρθει για να διαμαρτυρηθούν εξαιτίας της επιδιωκόμενης εγκατάστασης αιολικού πάρκου στα Πιέρια Όρη.  Λόγω του καυτού θέματος και των αναμενόμενων αντιδράσεων, είχε προβλεφθεί ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν επεισόδια, γι’ αυτό και έξω καθώς και γύρω από το Δημοτικό Μέγαρο Κατερίνης υπήρχε ένστολη αστυνομική δύναμη ενώ εντός της αίθουσας όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο υπήρχαν Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας. Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης, σε κάμποσες περιπτώσεις, μπήκαν ανάμεσα σε Δημότες και Δημοτικούς Συμβούλους που συμπλέκονταν και απέτρεψαν τα χειρότερα.

Περισσότερα...

 

Η Γιορτή του Αγρότη και της πρωτογενούς παραγωγής

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 15η ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
& ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΣΑ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Καρίτσα το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου η 15η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων και Αγροτικής Τεχνολογίας (Γιορτή του Αγρότη), που διοργάνωσε ο Δήμος Δίου – Ολύμπου σε συνεργασία με την Π.Ε. Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι πύλες της έκθεσης άνοιξαν το βράδυ του Σαββάτου με το δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο να προσκαλεί στο βήμα την αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου, η οποία κήρυξε την έναρξη των εργασιών της έκθεσης, χοροστατούντος του εφημέριου Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Καρίτσης, π. Κωνσταντίνου Πιτσιάβα.

Περισσότερα...

 

Έτοιμα τα σχολεία του Δήμου Κατερίνης για το πρώτο κουδούνι

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ

Σ. ΧΙΟΝΙΔΗΣ: ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στο Δήμο Κατερίνης σηματοδοτούν οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις συντήρησης, επισκευών, καθαριότητας και καλλωπισμού, οι οποίες κατά την περίοδο του καλοκαιριού  έγιναν στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, στην πόλη, στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες.
Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα των παρεμβάσεων επικεντρώθηκε στην εκτέλεση εργασιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων επισκευής και συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, μόνωση, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, αποκατάσταση επίστρωσης δαπέδων, εξωραϊσμό των σχολικών αυλών κ.α.
Ειδικότερα:

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Σεπτέμβριος 2017, 11.06
lr----------Ένταση έξω από το κτήριο στην Μεσογείων - «Δεν φεύγουμε χωρίς τις άδειες» το μήνυμά τους - «Μπορεί ο Τσίπρας να μιλά για επενδύσεις αλλά η επένδυση της...
13 Σεπτέμβριος 2017, 11.04
2017-09-13-09-05-33Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει ένας αυτόκλητος ιμάμης που κάνει κηρύγματα μίσους σε καφετέρια στον Αγιο Παντελεήμονα. Συγκεκριμένα, ο ιμάμης κάνει...
13 Σεπτέμβριος 2017, 11.02
t-45-e-t-45-e- Μια νέα τραγωδία συγκλονίζει από το μεσημέρι της Τρίτης την τοπική κοινωνία στη Λίνδο της Ρόδου. Πιο συγκεκριμένα, ένας 45χρονος, κάτοικος Λίνδου,...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ